De populariteit van politicus Boris Johnson heeft volgens nieuwe peilingen een forse deuk opgelopen, na een ruzie in de relationele sfeer waar de politie bijgehaald is.

Afgelopen vrijdagochtend hoorden buren geschreeuw, slaan met deuren en gegil uit het huis waar Johnson met zijn vriendin Carry Symonds woont.

De buren zeiden tegen The Guardian dat ze een vrouw hoorden gillen, gevolgd door het slaan van deuren en het slaan op deuren. Naar verluidt zou Symonds tegen Johnson hebben geschreeuwd van haar af te gaan en haar flat te verlaten. De buren klopten aan maar kregen geen respons, daarop belden ze de politie. Volgens de politie vertrokken de agenten na een kort gesprek met de bewoners die hen verzekerden dat alles in orde was.

Op geluidsopnamen die de buren maakten, is volgens The Guardian te horen dat Johnson weigert de flat te verlaten en Symonds toeschreeuwt zijn laptop met rust te laten. Gevolgd door geluiden van brekende voorwerpen.

Brexiteer Boris Johnson is de torenhoge favoriet bij de race om de opvolging van premier Theresa May.

De vorig jaar gescheiden Johnson is de afgelopen tijd steeds vaker gezien in gezelschap van Symonds, een voormalige perschef van de Conservatieven en lid van Johnson's team, sinds hij zich kandidaat stelde voor opvolging van May. Naar verluidt zou het tweetal intrek nemen in 10 Downingstreet, zodra de verkiezingen voor het leiderschap van de Conservatieve Partij rond zijn.

Maar of dat staat te gebeuren valt nog maar te bezien - huiselijk geweld is wel een dingetje, ook in het Verenigd Koninkrijk. In een peiling van Survation in opdracht van de Mail on Sunday vóór het incident stond Johnson nog ruim voor op zijn rivaal Jeremy Hunt. Maar bij een nieuwe peiling op zaterdag was de voorsprong van Johnson flink geslonken.

Boris Johnson krijgt dreun in opiniepeilingen

Onder alle kiezers gaf  36 procent afgelopen donderdag aan Johnson geschikt te vinden als premier, tegenover 28 procent voor Hunt. Op zaterdag echter lag dat anders en vond nog maar 29 procent Johnson geschikt, tegenover 32 procent ten faveure van Hunt.

Onder Conservatieve kiezers stond Johnson donderdag nog aan kop met 55 procent, tegen 28 procent voor Hunt. Op zaterdag was het verschil beduidend minder: 45 procent  ten faveure voor Johnson, tegen 34 procent voor Hunt.

Expliciet gevraagd of de kiezer Johnson dankzij het incident meer of minder zou steunen als premier, antwoordde 35 procent dat ze minder geneigd waren hem te steunen. 9 procent was echter wél geneigd hem meer te steunen.

Meer dan de helft van de respondenten vindt dat Johnson's privé-leven belangrijk is voor zijn functioneren als premier.

LEES HIER: Het bizarre leven van Boris Johnson: de Brexiteer die favoriet is om het VK als nieuwe Britse premier uit de EU te halen