Schoenenwinkelketen Ziengs wordt de nieuwe eigenaar van de winkels van Scapino. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) is dinsdag onder voorbehoud akkoord gegaan met de overname.

Dit gebeurde op verzoek van Ziengs via een zogeheten spoedbesluit. Het familiebedrijf wilde haast maken, om zo ook de voorraden op peil te kunnen houden.

Scapino was als laatste uit de rij Nederlandse ketens van winkelbedrijf Macintosh die bankroet werd verklaard. De ketens van Macintosh gingen ten onder aan een hoge schuldenlast en slechte marktomstandigheden. Door het spoedbesluit wordt een snelle doorstart mogelijk. Daardoor kan een groot deel van de 190 winkels van Scapino openblijven, aldus de ACM.

In een reactie laat Ziengs weten er alles aan te zullen doen om met zoveel mogelijk winkels verder te gaan. “Dat zullen allemaal gezonde winkels zijn, op de juiste plek en met een goed rendement.” Daarbij gelooft Ziengs, dat zelf 77 winkels heeft in Nederland, in de formule waarmee Scapino “groot” is geworden. “Het is een goed bedrijf dat niet stuk hoeft. Scapino moet voor Nederland behouden blijven”, aldus de nieuwe eigenaar.

Het personeel van Scapino is inmiddels ingelicht over de aanstaande overname. Ook worden op zeer korte termijn gesprekken met leveranciers gepland. Het streven daarbij is om zoveel mogelijk winkels en banen te behouden, aldus de nieuwe eigenaar.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl