De Londense burgemeester Boris Johnson heeft hard uitgehaald naar de commissie die zich in Groot-Brittannië heeft bezig gehouden met de uitbreiding van Britse luchthavens.

Dat meldt de site luchtvaartnieuws.nl.

In juli kwam die commissie met de aanbeveling om Heathrow Airport te voorzien van een derde start- en landingsbaan. Johnson is fervent tegenstander van uitbreiding op Heathrow.

“De Airports Commisson heeft jaren gewerkt aan een gigantische baal wol die ze nu over de ogen van de natie probeert te trekken”, zo typeert de burgemeester het uitgebreide rapport van de commissie. In een dertig pagina’s tellende reactie geeft hij af op de aanbevelingen van het adviesorgaan.

Het voorstel voor een derde baan op Heathrow leidt volgens Johnson juist tot een inperking van het vliegverkeer. Johnson meent dat het aantal frequenties op binnenlandse trajecten en langeafstandsroutes daardoor zal afnemen. Hij noemt het uitbreiden van Heathrow om die reden “een investering in verval”.

Johnson wil nieuw luchthaven voor Londen

Ook schiet het rapport tekort als het aankomt op de gevolgen voor de omgeving, meent de Londense burgemeester. Johnson werd eerder dit jaar gekozen als parlementslid voor een kiesdistrict vlakbij Heathrow en stelt zich sinds die tijd nog kritischer op tegen uitbreiding van de luchthaven.

De burgemeester van de Britse hoofdstad is zelf groot voorstander van de aanleg van een compleet nieuw vliegveld in de mondig van de Theems. Dat plan werd door de Airports Commission van tafel geveegd.

Johnson probeert ook de uitbreiding van de stadsluchthaven Londen City Airport tegen te houden.

Lees ook op luchtvaartnieuws.nl

Piloten Lufthansa willen woensdag ook staken

Zo zien nieuwe uniformen bij Ryanair eruit

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl