SBS Productions B.V. is één van de grootste productiebedrijven van Nederland. SBS Productions maakt televisieprogramma’s als Hart van Nederland en Shownieuws, maar produceert bijvoorbeeld ook De Nieuwe Uri Geller en Popstars.

De zender SBS6 richt zich op een breed kijkerspubliek. Op de zender staat de emotie van de kijker centraal. Bekende programma’s op SBS6 zijn bijvoorbeeld Hart van Nederland, Peter R. de Vries en Wegmisbruikers. SBS6 begon als volkszender, maar profileert zich sinds een aantal jaren vooral als familiezender. Amusementshows als Sterren dansen op het ijs hebben aan deze ontwikkeling bijgedragen.

Jonge vrouwen

Net5 richt zich juist op jonge vrouwen. Zij kunnen afstemmen op bijvoorbeeld series als De co-assistent, Grey’s Anatomy en MasterChef. Veronica richt zich op de doelgroep van 13 tot 35 jaar, maar is iets meer op mannen georiënteerd. Veronica zendt bijvoorbeeld Top Gear, Criminal Minds, Waar is De Mol en speelfilms uit.

Net5 en SBS6 kampen met tegenvallende kijkcijfers. Maandag maakte SBS6 bekend de programma’s De Afvallers XXL en Je leven op de rit om deze reden van de buis te halen. De week daarvoor eindigde de nieuwe talentenjacht The Sing-Off van de zender ook al voortijdig wegens te weinig kijkers.

Net5 schrapte in het verleden al het woonprogramma Met de deur in huis en het praatprogramma Tafel van 5. Tegenwoordig zendt de vrouwenzender dagelijks het realityprogramma Secret Story uit.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl