Samsung komt later dit jaar volgens geruchten met een opvouwbare smartphone, de Galaxy X. Dat schrijft de Wall Street Journal in een artikel over de Koreaanse techmaker.

Intern staat de telefoon bekend als de ‘Winner’. Het scherm zal 7 inch meten en dubbelvouwen als een portemonnee. Een kleiner schermpje aan de buitenkant geeft wat notificaties weer wanneer het apparaat dichtgeklapt is.

Een waarschijnlijk prijskaartje ligt rond de 1.500 dollar (circa 1.300 euro, maar dat is gerekend zonder de belastingen die er in Europa bovenop komen). De duurste Samsung-telefoon is momenteel de Galaxy Note 8 die voor 769 euro te krijgen is.

Het bericht van komen niet helemaal uit de lucht vallen. Geruchten doen al langer de ronde over een dergelijk toestel. Op basis van patenten gingen suggesties rond dat de telefoon meer de afmetingen van een tablet zou hebben en stukken dikker zou uitvallen dan de meeste smartphones.

Ook zou het niet verwonderlijk zijn als Samsung de aantallen aanvankelijk klein houdt. Die tactiek werkte in verleden namelijk prima.

Zoals in 2013, toen het op de proppen kwam met de Galaxy Round, de eerste smartphone met een gebogen scherm. Die kwam eerst alleen uit in bepaalde Aziatische markten zodat Samsung kon leren van de reacties van consumenten. Het jaar erna lanceerde de Koreaanse gigant de Galaxy Note Edge, het toestel dat als voorbeeld zou gaan dienen voor elke tablet of telefoon met gebogen schermen.

De opvouwbare Winner is echter niet het enige toestel op de rol voor Samsung. Begin augustus wil het waarschijnlijk ook de Galaxy Note 9 lanceren. Volgens de Wall Street Journal kunnen we ook uitkijken naar Samsungs antwoord op de tegenvallende smartspeaker van Appel, HomePod.