Of je nu een startup, MKB of groot bedrijf bent, een CRM systeem helpt je om je bedrijf sneller te laten groeien, klantprocessen soepel te laten verlopen en de samenwerking tussen teams te verbeteren. Maar hoe vind je nu die CRM-tool die aansluit op jouw bedrijf en je activiteiten naar een hoger niveau tilt? Al googelend kom je namelijk een keur aan CRM-apps, -tools en SaaS oplossingen tegen.

Om je een beetje op weg te helpen leggen wij daarom twee van de bekendste CRM-oplossingen voor je naast elkaar: Salesforce en Pipedrive.

Salesforce – het all-in-one pakket voor grote en groeiende bedrijven

Salesforce is een van de meest complete en geavanceerde CRM-systeem op de markt voor grote en MKB-bedrijven. Er zijn modules aan het basispakket toe te voegen voor alle afdelingen, van verkoop en marketing tot klantenservice. Met de cloud-oplossing van Salesforce beheer je al je klantactiviteiten op één plek.

Omdat alle activiteiten op een plek beheerd worden, heb je in Salesforce snel toegang tot belangrijke gegevens, zoals account- en contactbeheer, leads en verkoopgegevens. Daarnaast biedt het je ook de mogelijkheid om workflows te creëren en bij te houden en rapportages te maken.

De vele modules en mogelijkheden binnen het systeem maken de oplossing in verhouding tot andere CRM-pakketten wel duur en het gebruik ervan complex. Salesforce biedt vier CRM-pakketten aan, variërend in prijs van 25 tot 325 euro per maand. De goedkoopste versie is een basispakket en de duurste is de meest uitgebreide optie. Wil je extra modules toevoegen zoals analytics of marketing, dan zijn daar extra kosten aan verbonden.

Er moet bij de keuze voor het Salesforce-systeem ook rekening gehouden worden met de tijd die het kost om het personeel te leren werken met Salesforce. Maar als je het systeem eenmaal onder de knie hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zeker als je marketing, sales en customer support wilt integreren en stroomlijnen, dan is Salesforce een uitstekende oplossing en zul je jarenlang van de mogelijkheden van dit systeem kunnen profiteren.

Pluspunten Salesforce
● Uitgebreide tools voor alle aspecten van de customer journey.
● Goede ondersteuning vanuit Salesforce.
● Goede rapportage en analysemogelijkheden.
● Makkelijk te integreren met andere tools en software.

Minpunten Salesforce
● Relatief duur in vergelijking met andere CRM-pakketten.
● Er is een opstartperiode nodig om met het systeem te leren werken.
● Er moet mogelijk een Salesforce consultant ingeschakeld worden om het systeem te implementeren, wat hogere kosten met zich meebrengt.

Check hieronder de tools van zowel Pipedrive als Salesforce, maar ook van andere relevante aanbieders:

 

Pipedrive – het CRM-systeem voor wie z’n sales een boost wil geven

Pipedrive is dé tool voor wie op zoek is naar een CRM-systeem dat de sales pipeline stroomlijnt en naar een hoger niveau tilt. Het gebruikt slimme AI-functies om je administratieve taken uit handen te nemen en zo veel mogelijk te automatiseren.

Met Pipedrive krijg je volledige controle op je salesproces, van outreach tot upsell van huidige klanten. Het heeft handige custom rapportages die alle inzichten geven over activiteiten (demo’s, gesprekken, e-mails) en resultaten (omzet, prognoses en deals). Met dashboards hou je eenvoudig dagelijks zicht op je KPI’s en voortgang.

Alle contacten die je in het systeem invoert, worden automatisch aangemerkt als lead met een mogelijke verkoopkans. In de contacten wordt de status per klant duidelijk weergegeven en je kunt gemakkelijk de sales funnel afstemmen op verschillende branches of bedrijven.

Ook Pipedrive biedt vier CRM-pakketten aan, variërend in prijs van 14,90 tot 99 euro per maand. Ook in dit geval is de goedkoopste versie een basispakket en de duurste de meest uitgebreide optie.

Het CRM-systeem biedt door z’n focus op sales beperkte mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld marketing. Hiervoor moet je dus een andere tool inzetten. Voordeel is wel dat Pipedrive goed te integreren is met marketingtools zoals Hubspot. Het systeem zelf is erg eenvoudig en daardoor gemakkelijk te integreren in de workflow.

Pluspunten Pipedrive
● Gebruiksgemak is hoog. De tool is eenvoudig en intuïtief.
● Duidelijke visualisatie van sales pipelines en mogelijke deals.
● Geautomatiseerde workflows, zoals het versturen van e-mail, follow-up acties en administratieve taken.

Minpunten Pipedrive
● Beperkte marketingfuncties, maar Pipedrive kan geïntegreerd worden met marketing tools zoals Hubspot of Zapier.
● Sommige integraties met andere populaire tools (Activecampaign en Mailchimp) zijn niet gesynchroniseerd.

Hoe kies je het beste CRM-systeem voor jouw bedrijf?

Reviews zijn een hele fijne manier om de mogelijkheden te ontdekken, maar voordat je een CRM-systeem aanschaft, is het belangrijk de volgende vragen te beantwoorden:

● Wat is je budget?
● Hoeveel mensen gaan gebruikmaken van het systeem?
● Welke klantprocessen en afdelingen moet het CRM-systeem ondersteunen?
● Welke features heb je echt nodig?

Met de antwoorden kun je op een objectieve manier bepalen welke CRM-tool nu echt op jouw wensen aansluit. Ben je benieuwd naar de andere CRM-opties naast Salesforce en Pipedrive? Ontdek en vergelijk ze hieronder.

 

Insider Bedrijfssoftware is een service die je als bedrijf helpt om de beste keuzes te maken bij de aanschaf van bedrijfssoftware, in samenwerking met Appwiki. Business Insider Nederland kan een vergoeding ontvangen bij een eventuele aankoop.