Het fameuze Massachusetts Institute of Technology stelt deze zomer een cursus ‘Poker theorie & analyse’ online beschikbaar. Gratis.

De cursus is bedoeld voor beginners en gaat uitgebreid in op de theorie, maar ook op biedtechnieken en het herkennen van biedpatronen bij andere spelers, je plek aan de tafel, etc. Ze helpt je ‘een onderbouwing te geven voor het nemen van beslissingen in poker’. De gekozen speelstijl is ‘ingehouden agressief’.

De cursus bevat video’s, een syllabus en aantekeningen. Allemaal kosteloos beschikbaar als onderdeel van MIT Open Courseware, een programma dat diverse opleidingen publiekelijk toegankelijk maakt. Je mag hiervoor iets doneren, maar het hoeft niet.

De cursus wordt gegeven door een blijkbaar briljante student van een financieel onderdeel van MIT. Het onderzoeksinstituut heeft de nodige faam op gokgebied. In de jaren negentig maakte een niet-officiële groep studenten casino’s onveilig omdat ze zeer succesvol waren met blackjack. Het leidde in 2008 tot een speelfilm, 21, met Kevin Spacey in een hoofdrol.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl