De online bank Revolut heeft inmiddels 1,5 miljoen klanten. Maandelijks wordt er voor 1,5 miljard dollar aan transacties gedaan via de app, acht keer zoveel als een jaar geleden.

Dat maakte de snelgroeiende fintechstartup maandag bekend.

Bij Revolut kun je via de app in vijf minuten een rekening openen. Extra voordeel is dat je tegen een gunstige wisselkoers euro’s om kunt wisselen naar buitenlandse valuta.

Inmiddels biedt het bedrijf ook reis- en smartphoneverzekeringen aan en kun je cryptovaluta kopen via de app. Daarvoor moet je wel het premium-abonnement afsluiten à 7,99 euro per maand.

Revolut is een van de nieuwe online banken die in rap tempo groeien. Concurrenten zijn onder meer N26, Fidor en Monzo. Ook het Nederlandse bunq vist in dezelfde vijver.

Volgens Revolut komen er elke dag tussen de 6.000 en 8.000 klanten bij. De drie jaar oude startup heeft nu 350.000 gebruikers die dagelijks actief zijn en 800.000 die eens per maand inlogt.

Winst zit er nog niet in, maar dat is volgens het bedrijf op dit moment geen prioriteit. Tot nu toe kreeg Revolut 90 miljoen dollar aan financiering. In december draaide het bedrijf overigens wel quitte.

“We zijn er volledig op gericht om in zoveel mogelijk landen ter wereld uit te rollen”, aldus topman Nikolay Storonsky. “In de VS, Singapore en Australië staan we in de startblokken.”

LEES OOK: Ik gebruikte de betaalpas van Revolut op reis naar de VS en deze dingen vielen me op