Mede-oprichter en managing director René Janssen van de snelgroeiende scaleup Lepaya merkt dat je als leider ook zelf moet blijven meegroeien met je bedrijf, en dus bijvoorbeeld oude taken delegeert. “Als er een klant komt die zegt: ‘Wil je hierover sparren?’, denk ik al gauw: ja, leuk! Maar dan moet ik eigenlijk zeggen: nee, ik heb een fantastisch commercieel team van 40 man die dat beter kunnen dan ik.”

Janssen merkt dus dat je als CEO moet bewaken dat je met zaken bezig bent, waar je voor het bedrijf de meeste waarde toevoegt, zoals de belangrijke strategische keuzes. “Je moet dingen die je historisch deed en leuk vond, kunnen overdragen aan andere mensen die dat eigenlijk beter kunnen. Dat is een persoonlijke uitdaging.”

In de twaalfde aflevering van de podcast The Next Move spreken oprichter en CEO André Haardt van startup Chapter en mede-oprichter en managing director René Janssen van scale-up Lepaya over de kansen en uitdagingen op het gebied van respectievelijk omscholing en upskilling.

Beluister deel 2 van de twaalfde aflevering van The Next Move, gepresenteerd door strategisch adviseur en auteur Diederik Heinink.

Deel 1 van deze aflevering gemist? Luister hier:

Volg de podcast The Next Move en abonneer je via SpotifyGoogle of Apple.

The Next Move wordt in samenwerking met Rotterdam School of Management, Erasmus University gemaakt. Wil jij het maximale halen uit je carrière of bedrijf? Volg dan een korte training of parttime MBA. Kijk wat het beste bij jou past op RSM.nl/thenextmove