Renault Bank komt met een dagelijks opvraagbare spaarrekening die 0,35 procent rente per jaar biedt.

De rekening is exclusief verkrijgbaar via spaarplatform Raisin.

Hoewel de spaarrente vergeleken met andere aanbieders aan de hoge kant is, valt ook deze in het niet bij de inflatie van 2 procent.

Renault Bank, de financiële tak van de Renault Group, betreedt de Nederlandse markt met een dagelijks opvraagbare spaarrekening die 0,35 procent rente per jaar biedt.

De rekening is exclusief verkrijgbaar via spaarplatform Raisin, dat sinds enkele jaren een selectie van Europese banken aanbiedt waar je als buitenlander kunt sparen.

Hoewel de spaarrente vergeleken met andere aanbieders op de Nederlandse markt aan de hoge kant is, bedraagt ook deze vergoeding nog altijd veel minder dan de inflatie – die in juni 2 procent bedroeg.

Lees ook: Geen rente op je spaargeld in Nederland: wat bieden buitenlandse banken?

Dat spaarders in het nauw worden gedreven door extreem lage – en steeds vaker ook negatieve – spaarrentes, hangt samen met het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Om gelduitgaven te stimuleren duwt de ECB rentes kunstmatig omlaag. De ECB laat hierbij commerciële banken al geruime tijd een boeterente van een half procent betalen als ze zelf spaargeld in Frankfurt stallen.

"De overvloed aan geld en de almaar dalende rentes in Nederland zijn niet van een tijdelijke aard, maar worden gedreven door structurele macro-economische factoren", aldus Eelco Habets, algemeen directeur van Raisin Nederland, in het persbericht. "Deze worden versterkt door de pandemie en het beleid van de ECB."

"Met de introductie van zo'n sterk concurrerende spaarrekening biedt Renault Bank de klanten van Raisin Nederland de mogelijkheid om rendement te behalen op hun spaargeld met maximale flexibiliteit", voegt hij eraan toe.

LEES OOK: Negatieve spaarrente boven €100.000: zo kun je spaarboete ontlopen door te spreiden bij verschillende banken