Weinig stijliconen vallen zo naadloos samen als de internationaal vermaarde ontwerper Piet Boon en de New Range Rover. Een symbiose van onnadrukkelijk leiderschap, die al decennia op inhoud én presentatie overtuigt.

Na een eerdere samenwerking met topchef Sergio Herman slaat Range Rover in de reeks ‘New Generation of Leaders’ nu de handen ineen met de vooraanstaande designer Piet Boon. Hiermee zet het merk de zoektocht voort naar moderne luxe door in de voetsporen te treden van leiders die zich onderscheiden van de rest. Niet alleen door hun moderne vorm van leiderschap maar óók door het verspreiden van nieuwe inzichten.

Stijlvolle functionaliteit

De overeenkomsten tussen Piet Boon en de New Range Rover zijn dan ook nauwelijks te missen. Beiden delen een enorme discipline en streven doorlopend vernieuwing na. Tegelijk huldigen ze ijzersterke kernwaarden die gericht zijn op een even tijdloze als stijlvolle functionaliteit.

Voor Piet Boon heeft het ertoe geleid dat hij zich kon ontwikkelen van meubelontwerper tot allround designer. Zijn producten vind je inmiddels over de hele wereld. Maar hij ontwerpt ook complete huizen, kantoren en hotels zoals het nieuwe Rosewood Hotel dat gevestigd wordt in het voormalige Paleis van Justitie in Amsterdam. Boon zet zo de toon als het om tijdloze luxe gaat.

Werkt wereldwijd

Vanuit zijn hoofdkwartier in Oostzaan geeft hij leiding aan een multidisciplinaire designstudio die zich toelegt op architectuur, interieurvormgeving en productdesign voor een uitgebreide productcollectie (onder de naam Piet Boon). Het Piet Boon-hoofdkwartier is een bedrijvige hub van talent en vakmanschap.

Naast de ontwerp studio, zijn er ook drie flagship stores gevestigd in het 7.000 m2 grote gebouw. Hier zijn alle Piet Boon producten, die in samenwerking met diverse licentiepartners zijn ontwikkeld, te zien en te ervaren. Een totaalgebeuren waar visionair Boon al zo’n 40 jaar aan timmert: ‘Ik heb altijd groot willen worden, nooit alleen als meubelontwerper willen werken’, verklaart hij. Vandaag telt Studio Piet Boon ruim 65 medewerkers en werkt het wereldwijd aan projecten, van Nederland tot New York en Japan.

Boon omschrijft zichzelf als een ‘casual leader’. Hij biedt zijn team veel vertrouwen en weet uit ervaring dat je telkens een nieuw profiel aan kunt nemen. Daarom kan hij op zijn team steunen en stuurt hij enkel bij waar nodig.

Less is more

De New Range Rover vormt het perfecte vervoersmiddel voor Piet Boon om zich tussen thuis, kantoor en zijn diverse projecten in het land te bewegen. Het tijdloze design en de geweldige prestaties zorgen telkens weer voor een perfecte rit. Het less is more karakter uit zich niet alleen in gebruiksgemak en design maar ook in de specificaties.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Range Rover.
De New Range Rover is beschikbaar vanaf € 142.952. Klik hier voor meer informatie.
Lees hier het hele verhaal over Piet Boon en de New Generation of Leaders.


Bekijk hier de video: