• Land Rover heeft het nieuwe model gepresenteerd van de Range Rover, een belangrijke auto voor het merk.
  • De auto zit vol met technische snufjes zoals luchtfiltering, noise-cancelling, camera’s, een automatisch antirolsysteem en een 1.600 watt en 35 speakers tellend audiosysteem.
  • De Range Rover is ook milieuvriendelijker gemaakt. De plug-in hybride-versie kan 100 kilometer volledig elektrisch rijden.

De Britse autofabrikant Jaguar Land Rover kondigde dinsdag de nieuwe Range Rover aan. De kolossale auto is nog verder gegroeid en de fabrikant legt de nadruk nog meer op de klant die flink wat geld te besteden heeft en in alle luxe over de weg wil glijden.

Toch worden de offroad wortels van de vierwieler niet vergeten. Zo heeft hij nog steeds standaard vierwielaandrijving en hoge en lage gearing en kan hij door 90 centimeter water rijden en in een hoek van 34,7 graden beklimmen.

Daarnaast wordt er ook aan het milieu gedacht: de nieuwe SUV krijgt een plug-in hybride-versie die 100 kilometer volledig elektrisch kan afleggen. Ook kan de aandrijving naar de voorwielen ontkoppeld worden waardoor hij zuiniger rijdt.

Kortom, een hoop vernieuwingen in de auto die niets deelt met zijn voorganger, maar nog steeds onmiskenbaar een Range Rover is.

De vijfde generatie van de Range Rover zal volgend jaar bij de dealers verschijnen voor een vanafprijs van 123.800 euro. Kijk mee wat je voor dat bedrag krijgt:

Dit is de nieuwe Range Rover 2022


LEES OOK: Zo ‘elektrisch’ willen 8 klassieke automerken over 5 tot 10 jaar zijn