De beroemde tv-kok Gordon Ramsay maakt er zelf ogenschijnlijk ook een potje van: 2015 was het derde jaar op rij dat de restaurants van de Brit met het korte lontje verlies leden.

700 mensen werken in Londen voor Gordon Ramsay. De sterrenchef heeft maar liefst veertien restaurants in de Britse hoofdstad waaronder het gelijknamige restaurant met drie Michelin-sterren en het ludiek genaamde ‘Plane Food’ op luchthaven Heathrow.

Buiten het Verenigd Koninkrijk zijn er nog eens zestien eetgelegenheden, onder meer op extravagante locaties als Versailles, Dubai en Las Vegas.

Dit imperium ten spijt, is het Ramsay niet gelukt om winst te maken in de voorbije jaren. De omzet ging vorig jaar wel fors omhoog, met 12,6 procent tot 50 miljoen pond (64 miljoen euro). Maar er bleef onder de streep nog een verlies over van 1 miljoen pond (1,3 miljoen euro). Het is het derde jaar op rij met verlies.

Miljoenenlening

Desondanks maakt het bedrijf zich geen zorgen. Het verlies is ten eerste beperkter dan een jaar eerder, toen het uitkwam op 1,5 miljoen pond. CEO van The Gordon Ramsay Group, Stuart Gillies, vertelt aan The Daily Mail dat hij tevreden is met het resultaat. “Deze toename reflecteert de verbeterde prestaties van de Britse restaurants en de ontwikkeling en opening van restaurants in het buitenland. We hebben ook kostenbesparingen doorgevoerd in het afgelopen jaar.”

Met een vijfjarige lening van 13 miljoen pond van de Britse bank Barclays wil de keten nog meer gelegenheden gaan openen, zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl