We eten en drinken nog niet zoveel in de horeca als voor de crisis, maar het scheelt niet veel. De omzet in de horeca steeg in het tweede kwartaal van 2015 met 2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag. Met name de hotels zagen hun omzet, dankzij zowel toeristen als zakenreizigers, met 2,7 procent stijgen. Restaurants deden het ook goed met een stijging van 2,3 procent.

Bron CBS, klik om hem uit te vergroten.

Bron CBS, klik om hem uit te vergroten.

Café deden het ook beter, zowel in euro’s als in het aantal consumpties, als was de omzetstijging met 1,4 procent nog beperkt.

Forse groei ten opzichte van vorig jaar

Ten opzichte van vorig jaar is het herstel van horeca ronduit spectaculair. De sector heeft in het tweede kwartaal van 2015 maar liefst 6 procent meer omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. De stijging is vrijwel geheel te danken aan het feit dat Nederlanders meer buiten de deur zijn gaan eten en drinken. De prijzen stegen in de horeca meer met 1 procent.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl