De Britse prins Harry heeft een gehoor van steenrijke ondernemers en beroemdheden verteld dat hij al jaren in therapie is naar aanleiding van trauma’s over de dood van zijn moeder Diana, prinses van Wales (1961-1997). Hij was 13 jaar oud toen zijn moeder in Parijs verongelukte.

Harry sprak eind deze week in Miami tijdens een bijeenkomst georganiseerd door de bank JP Morgan. Zijn vrouw Meghan, op haar beurt geïntroduceerd door tv-presentatrice Gayle King, sprak enkele woorden voor Harry het woord nam, meldden Amerikaanse media.

Ze hebben een maand geleden gezegd geen prominente leden van het Britse koninklijk huis meer te willen zijn en zich terug te trekken. Dat doen ze onder meer door in het westen van Canada te wonen.

Het is voor zover bekend sindsdien het eerste publieke optreden van Harry (35) en Meghan (38). Volgens Page Six, een rubriek in de Amerikaanse krant New York Post, heeft prins Harry ook gezegd geen spijt te hebben het leven als actief en prominent lid van van de koninklijke familie achter zich te hebben gelaten.

Het is niet bekend of het paar, de hertog en hertogin van Sussex, geld heeft verdiend aan dit korte optreden voor de door JP Morgan verzamelde elite. Die wisselde volgens en anonieme deelnemer van gedachten over meer welvaart en een betere wereld voor de komende generaties.

Volgens Page Six is JP Morgan bij dit soort evenementen niet krenterig en zouden Harry en Meghan minstens een half miljoen dollar hebben gekregen. De bank heeft de 'Sussexes' met een privéjet in Vancouver opgehaald en naar Florida gevlogen. Daar hebben ze in Palm Beach gelogeerd bij een vriendin van Meghan, tennisster Serena Williams.