Een thuispakket van KPN en XS4ALL wordt per 1 juli duurder voor veel bestaande klanten.

Internet van KPN wordt gemiddeld 1,50 euro per maand duurder terwijl de prijs van internetabonnementen van XS4ALL met 1 euro per maand omhoog gaat.

Reden voor de tariefsverhoging is de inflatie, maar ook het massale thuiswerken tijdens de coronacrisis vergt investeringen in het netwerk en de diensten.

Klanten die niet akkoord gaan kunnen voor 1 juli 2020 kosteloos opzeggen.

Het massale thuiswerken tijdens de coronacrisis heeft er onder meer toe geleid dat de tarieven voor de thuispakketen van KPN en dochter XS4ALL per 1 juli omhoog gaan.

De providers hebben maandag een tariefsverhoging aangekondigd waar Breedbandwinkel.nl melding van maakt. De hogere prijs gaat gelden vanwege de inflatie maar ook omdat de sterke stijging van het dataverkeer meer investeringen vergt in het netwerk en de uitbreiding van diensten.

Bij KPN gaat het maandbedrag voor internet gemiddeld met 1,50 euro per maand omhoog voor klanten die al langer een contract hebben, zei een woordvoerster tegen Breedbandwinkel. Dat geldt niet voor de Hussel abonnementen die sinds oktober 2019 worden aangeboden. Hier worden alleen de beltarieven gewijzigd en zijn er zenderwijzigingen.

Lees ook op Business Insider

Alle internetabonnementen van KPN-dochter XS4All gaan per 1 juli met 1 euro omhoog. Het goedkoopste abonnement bedraagt nu 42 euro.

Bekijk hieronder de internettarieven van KPN en XS4All nu en per 1 juli.

Bron: Breedbankwinkel.nl
Bron: Breedbankwinkel.nl
Bron: Breedbandwinkel.nl
Bron: Breedbandwinkel.nl

Ook bellen wordt duurder bij de providers: het tarief gaat van 1 cent per minuut en gesprek naar 0,15 cent. De prijs van onbeperkt bellen blijft hetzelfde. Wie bij KPN tussen 2017 en oktober 2019 een pakket met vast bellen heeft afgesloten gaat 1 euro per maand meer betalen voor het vaste nummer.

Beide providers breiden het zenderaanbod uit met één zender. Crime & Investigation komt erbij. Wie graag langs de pornokanalen zapt moet op wat wijzigingen rekenen. Liefhebbers van Meiden van Holland Hard moeten afscheid nemen, die zender wordt per 1 juli vervangen door Pornhub TV. Ook twee radiozenders verdwijnen: Classic Only en 40 Up radio.

De tarieven van een aantal aanvullende zenderpakketten van XS4ALL gaan bovendien met 0,49 cent per maand omhoog per 1 juli.

Wie het niet eens met de tariefsverhoging kan het abonnement kosteloos opzeggen voor 1 juli 2020.

LEES OOK: Huurverhoging per 1 juli 2020 – zo hoog mag die zijn