De Russische president Vladimir Poetin en zijn Wit-Russische collega Aleksandr Loekasjenko speelden woensdag samen in een vriendschappelijke ijshockeywedstrijd. Ze deden dit na een diplomatieke ontmoeting. De twee autoritaire leiders speelden in hetzelfde team en waren samen goed voor negen doelpunten.

Poetin scoorde zeven doelpunten, terwijl Loekasjenko er twee maakte, aldus Sky News.

De vriendschappelijke wedstrijd werd gehouden in het Russische Strelna, wat in de buurt van Sint-Petersburg ligt, aldus het Russische staatsmedium TASS.

Beroemde Russische ijshockeyspelers, waaronder Pavel Bure, Alexei Kasatonov, Valery Kamensky, Ilya Kovalchuk en Vyacheslav Fetisov, speelden mee in de wedstrijd.

Poetin en Loekasjenko hielden woensdag diplomatieke gesprekken en traden ook samen op voor de Russische staatstelevisie.

Na de ontmoeting kondigde Poetin aan dat Rusland en Wit-Rusland van plan zijn om in februari of maart 2022 gezamenlijk militaire oefeningen te houden.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Poetin en Loekasjenko samen optrekken op de ijshockeybaan. Ze speelden begin 2020 een wedstrijd in Sochi.

De ijshockeywedstrijd van Poetin vond plaats te midden van de militaire opbouw van Rusland aan de grens met Oekraïne.

LEES OOK: Poetin zoekt naar een excuus om Oekraïne binnen te vallen en geeft de schuld aan de NAVO en de VS, aldus experts