De sociale netwerksite Pinterest heeft 367 miljoen dollar opgehaald bij een investering door financiers. Met die financieringsronde wordt het bedrijf gewaardeerd op circa 11 miljard dollar (10,4 miljard euro), zo maakte Pinterest bekend.

De laatste keer dat het bedrijf geld ophaalde in een financieringsronde, in mei vorig jaar, kreeg het bedrijf een prijskaartje opgehangen van 5 miljard dollar. Mogelijk krijgt het vijf jaar oude Pinterest nog een extra investering van 211 miljoen dollar.

Billion Dollar Startup Club

Op Pinterest kunnen gebruikers digitale prikborden maken met daarop dingen die ze leuk vinden. Het werd in 2009 opgericht door ex-Google werknemer Ben Silbermann, en is in korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste sociale netwerken. In Nederland gebruiken 1,6 miljoen mensen Pinterest; in de VS heeft de site meer dan 70 miljoen bezoekers.

Door de financieringsronde treedt Pinterest toe tot de top van de Billion Dollar Startup Club van The Wall Street Journal. Daarin staan 73 bedrijven, die meer dan 1 miljard dollar waard zijn. Pinterest staat op de zesde plaats; voor de financieringsronde stond de website nog twaalfde.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl