• Het moederbedrijf van de failliet verklaarde online supermarkt Pieter Pot wil via een crowdfundingcampagne geld inzamelen voor de doorstart van het bedrijf.
  • Pieter Pot Beheer BV heeft het streefbedrag van de campagne op 1,25 miljoen euro gezet en probeert tot medio januari geld op te halen.
  • In de tussentijd moet Pieter Pot Beheer BV nog wel overeenstemming bereiken met de curator over het plan voor de doorstart.
  • Lees ook: Faillissement dreigt voor noodlijdende, online supermarkt Pieter Pot – schuldeiser vraagt bankroet aan

Het moederbedrijf van de failliet verklaarde online supermarkt Pieter Pot, Pieter Pot Beheer BV, werkt aan een plan voor een doorstart van het bedrijf. Om de financiering rond te krijgen wordt een al eerder gestarte crowdfundingcampagne aangepast en verlengd.

De oorspronkelijke crowdfunding, met een streefbedrag van 3 miljoen euro, was bedoeld voor onder meer het afbetalen van schulden en het aanvullen van het assortiment. Het bedrag is nu aangepast naar 1,25 miljoen euro om een doorstart te kunnen maken.

Investeerders die al eerder geld hadden ingelegd, krijgen daarmee vier weken de tijd om hun investering te heroverwegen. Als het streefbedrag op 15 januari is bereikt, kan Pieter Pot Beheer BV het failliete dochterbedrijf financieel gezien overnemen.

De holding moet voor die datum nog wel overeenstemming bereiken met de curator van Pieter Pot voor de daadwerkelijke doorstart.

"Er is een nare situatie ontstaan door het faillissement, echter dient zich nu een kans voor om een doorstart te maken en onze missie alsnog voort te zetten op een kleinere schaal die wel rendabel is", legt oprichter Jouri Schoemaker van Pieter Pot uit, die benadrukt te spreken namens Pieter Pot Beheer BV.

Advocatenkantoor Bowmer & Nuiten Advocaten van curator Maria Bowmer benadrukt in een reactie dat er niet "exclusief onderhandeld" wordt met Pieter Pot Beheer BV. Er zouden verschillende partijen zijn die zich hebben gemeld met interesse voor een doorstart.

Pieter Pot had naar eigen zeggen zo'n 20.000 actieve klanten. Die bestelden hun boodschappen in glazen potten en flessen die via een statiegeldsysteem worden hergebruikt om op verpakkingsafval te besparen.

Het faillissement van het bedrijf werd uitgesproken na een aanvraag daartoe van pensioenfonds BPFL. Er zijn in totaal 140 schuldeisers. Pieter Pot kampte al langere tijd met financiële problemen. Dat was de reden dat er onder andere een crowdfundingcampagne was gestart.

LEES OOK: 2 groene, online supermarkten: waarom gaat het startup Crisp voor de wind, terwijl Pieter Pot op de blaren zit?