Philips Lighting gaat verder onder de nieuwe naam Signify, maar blijft zijn producten verkopen onder de merknaam Philips. De naamswijziging wordt op 15 mei in stemming gebracht tijdens de aandeelhoudersvergadering.

Dat meldt het bedrijf vrijdag. Philips Lighting werd in mei 2016 naar de beurs gebracht. Philips heeft sindsdien zijn belang in de voormalige verlichtingsdivisie gestaag afgebouwd tot circa 18 procent. Op voorhand was afgesproken dat het bedrijf op termijn een nieuwe naam zou krijgen.

Volgens Philips Lighting is de nieuwe naam Signify gekozen ,,omdat licht een intelligente taal wordt die verbindt en betekenis overdraagt”. Daarmee draagt de naam volgens topman Eric Rondolat de strategische visie uit van de onderneming, die zijn geld met name verdient met professionele verlichtingssystemen.

De gloeilampenfabriek die de broers Frederik en Gerard Philips in 1891 openden in Eindhoven, legde de basis voor wat nu Philips is. Pas later stapte het bedrijf in de productie van medische apparatuur, de markt waar het technologieconcern zich sinds de afsplitsing van de verlichtingsdivisie volledig op richt.

Het symbool waaronder Signify op de beurs in Amsterdam wordt verhandeld, blijft LIGHT. Vorige week werd al bekend dat het aandeel met ingang van maandag 19 maart wordt opgenomen in de AEX-hoofdindex.