• De medewerkers en vakbond AVV zien voorlopig af van het aanvragen van faillissement van Miss Etam.
  • Het personeel van de kledingketen heeft het geëiste achterstallige salaris grotendeels uitbetaald gekregen.
  • Sinds de overname door ‘bedrijvendokter’ Martijn Rozenboom eind augustus stapelen de problemen bij Miss Etam zich op.

Het personeel van Miss Etam en vakbond AVV zien voorlopig af van een faillissementsaanvraag van de kledingketen, meldt Martin Pikaart van AVV aan Nu.nl. De nieuwe eigenaar heeft inmiddels de meeste lonen uitbetaald.

Afgelopen donderdag dienden de ongeveer 600 medewerkers van de kledingketen een loonvordering in voor de nog niet uitbetaalde salarissen. De nieuwe eigenaar, Martijn Rozenboom, zou daarnaast de winkels slecht onderhouden.

Inmiddels heeft een groot deel van het personeel loon ontvangen, zegt Pikaart tegen Nu.nl. “Daardoor is de grondslag onder de faillissementsaanvraag weg. Maar we blijven uiteraard de vinger aan de pols houden.”

Volgens de vakbond stapelen de problemen bij Miss Etam zich op sinds ‘bedrijvendokter’ Rozenboom eind augustus Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso en Steps overnam van de Nederlandse tak van FNG, waarvan het management onder de naam Nxt Fashion doorging.

Rozenboom koopt vaker bedrijven op, om ze daarna door te verkopen. Miss Etam is met een kleine honderd winkels de grootste winkelformule. Zeker dertig filialen zouden al zijn gesloten. Claudia Sträter en Expresso zijn alweer doorverkocht aan de Van Uffelen Groep.

Roozenboom gaf vorige week toe inderdaad achter te lopen met loonbetalingen, maar dat had volgens hem te maken met het feit dat de overname nog maar kort geleden heeft plaatsgevonden en dat nog niet alles administratief geregeld was.

LEES OOK: Economie ziet er iets beter uit in oktober – vertrouwen bedrijven verbetert, huizenprijs blijft klimmen en laag aantal faillissementen

Lees ook op Business Insider