Betaaldienst Paypal houdt steeds minder geld over aan transacties die klanten via het platform uitvoeren. De commissie daalde tot 3,24 procent in het derde kwartaal, tegenover 3,39 in de voorafgaande drie maanden. De afname is groter dan analisten hadden verwacht.

Paypal maakt daarmee een lastige start aan het eerste kwartaal op eigen benen. In juli splitste het bedrijf af van online marktplaats Ebay.

De afscheiding vond plaats zodat beide bedrijven wendbaarder worden om kansen te ontdekken en benutten. In de laatste jaren is de competitie voor Paypal heftig geworden, met concurrenten als Stripe, Square en de betaaldiensten van zowel Apple als Google.

Dat de commissie die Paypal heft over betalingen op zijn platform daalt, is geen verrassing. Dat komt omdat het aantal gebruikers toeneemt, met name het aantal bedrijven. Maar de daling gaat te hard, vinden analisten. In handel nabeurs ging Paypal onderuit met 7,8 procent op Wall Street.

De winst en omzet van Paypal stegen overigens wel, respectievelijk met 30 en 18 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl