Een voormalige stichting van Henk Krol moet op korte termijn ruim 2 ton misbruikt subsidiegeld terugbetalen aan de staat, maar heeft geen geld.

Maar de stichting, Stichting Vrienden van de Gaykrant (SVGK), is blut en Krol negeert aanmaningen om uit eigen zak te betalen. Dat blijkt uit stukken in handen van het Algemeen Dagblad.

Uit onderzoek van het ministerie van Onderwijs blijkt dat de stichting een bedrag van 206.883 euro voor andere doeleinden heeft gebruikt. Dat geld moet binnen 2 maanden terug naar de overheid. Het misbruik vond plaats onder voorzitterschap van Krol, die 30 jaar de leiding had en alle subsidieaanvragen tekende.

Het huidige bestuur van SVGK heeft geen geld en heeft de ex-50Plus-leider in juli aansprakelijk gesteld en gemaand de 2 ton terug te betalen. De voormalig fractievoorzitter van 50-Plus ou de subsidie hebben gebruikt om openstaande rekeningen van zijn bedrijven te betalen.

Krol wordt al een tijdje achtervolgt door relletjes uit het verleden. Zo bleek hij jarenlang geen pensioenpremies te hebben afgedragen voor zijn medewerkers. Krol stapte toen op als Tweede Kamerlid.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl