• Voormalig financieel directeur Laurens Weers van Lightyear sprak over het gedeeltelijke faillissement van de maker van zonneauto’s met CFO.nl.
  • Weers stopt eind vorig jaar om persoonlijke redenen bij Lightyear
  • Hij schat in dat er in totaal 1 miljard euro nodig is voor een succesvolle productie van de Lightyear 2, het model dat met een hoog volume een breder publiek moet bereiken.

Laurens Weers was eind vorige jaar financieel directeur van Lightyear, de fabrikant van zonneauto’s die afgelopen week grotendeels failliet werd verklaard. Hij hakte de knoop in augustus 2022 door om te stoppen bij het bedrijf, nog ver voordat duidelijk werd dat de situatie rondom het Brabantse automerk niet houdbaar meer was.

In een interview met CFO.nl verklaart Weers dat hij het lastig vindt dat hij er niet kan zijn voor zijn ex-collega’s. Wel ziet hij grote uitdagingen bij een mogelijke doorstart.

“De dynamiek van het ophalen van geld zal komende jaren nog veel heftiger worden met de Lightyear 2”, zegt hij tegenover de CFO.nl. “Voor de ontwikkeling en productie van een nieuwe auto in hoog volume, zoals een Lightyear 2, is de benchmark dat er minimaal een miljard euro nodig is. Niet in één keer, maar er moet vertrouwen zijn in het investeringsklimaat. Zodat die vervolg investeerders gevonden worden.”

LEES HIER het hele interview op CFO.nl: CFO Laurens Weers stapte recent over van Lightyear naar PhotonDelta: “Het is een dubbel gevoel dat ik er nu niet ben voor oud-collega’s.”