Ordina heeft in de eerste helft van het jaar zwarte cijfers geschreven, na een verlies in dezelfde periode een jaar eerder. Dat maakte de automatiseerder donderdag bekend. Ook de omzet groeide.

Ordina realiseerde een winst van 3 miljoen euro, tegen een verlies van 3,9 miljoen euro een jaar geleden. De omzet nam met 2,9 procent toe tot 177,8 miljoen euro en het terugkerende bedrijfsresultaat (ebitda) steeg flink ten opzichte van een jaar eerder en kwam uit op 11,8 miljoen euro.

Terwijl in Nederland nog sprake was van een daling van de opbrengsten met 1,8 procent, steeg deze in België en Luxemburg met bijna 21 procent.

Topman Stépan Breedveld zei dat in Nederland de groei in de segmenten financiële dienstverlening en industrie de krimp bij de overheidstak nog niet volledig heeft kunnen compenseren. Overigens is het besparingsprogramma voor de Nederlandse tak bijna afgerond.

Gezonde organisatie

Volgens analisten van ING tonen de tweedekwartaalcijfers van Ordina aan dat de automatiseerder weer een gezonde organisatie is. Ze wijzen daarbij specifiek op de nettowinst en de positieve kasstroom. “Dit impliceert dat Ordina op koers ligt om weer dividend te betalen over 2016”, aldus de kenners.

De marktvorsers stelden ook dat de publieke sector in Nederland nog steeds een negatieve impact heeft op de resultaten. Om de koers van het aandeel aan te jagen is daar juist groei nodig, zo merken ze op, wat uitdagend kan zijn zolang de sector geen herstel laat zien. Daarbij zal de komende verkiezingsperiode er voor zorgen dat er, normaal gesproken, daar geen grote beslissingen worden genomen.

Lees ook op Business Insider

ING hanteert een hold-advies op het aandeel Ordina, dat donderdag omstreeks 09.30 uur 2,1 procent steeg tot 1,72 euro.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl