Premium content ophalen

Het huren van extra opslagruimte is dit jaar extra populair, nu mensen in coronatijd meer met hun huis bezig zijn.

De prijsverschillen zijn groot, dus vergelijken loont. Wees ook alert op bijkomende kosten

Daarnaast spelen bij de huur van opslagruimte andere aspecten mee, zoals bereikbaarheid en opzegtermijn

Wie een garagebox koopt betaalt vanaf 2021 meer overdrachtsbelasting

Voor wie teveel spullen heeft of krap behuisd is, is extra opslagruimte of een garagebox een ideale oplossing. Gelukkig is er veel keuze, maar dit leidt ook tot een luxeprobleem: de verschillen in prijs, voorwaarden en geboden service zijn erg groot.

Waar moet je op letten? En kun je eigenlijk beter een box huren of kopen?


Oriënteer je breed

De bekendste verhuurders van opslagboxen zijn Shurgard (met meer dan 60 vestigingen in ons land) en Allsafe Mini Opslag (met 36 vestigingen). Daarnaast zijn er nog meer opslagbedrijven met een of meer vestigingen, zoals Inboedelhotel, GaragePark, Easybox, Kubox Opslagruimte, Boxx.nl en Opslag XL.

Sommige partijen hebben een landelijke dekking; andere zijn vooral geconcentreerd in de Randstad.

Het loont de moeite om nog meer opties te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan Storage Share, dat ruimte biedt in leegstaande bedrijfs- en kantoorpanden. De huren zijn soms net wat lager dan bij de bekende opslaglocaties. Een nadeel is wel dat de huurperiode niet onbeperkt is: als het pand een nieuwe bestemming krijgt, moeten de opslagruimtes worden leeggehaald.

Ook kun je een loods, garage of schuur huren bij een particulier. Omdat dit geen professionals zijn, is het wel verstandig om alle afspraken, over bijvoorbeeld de prijs, opzegtermijn en aansprakelijkheid bij diefstal of schade zwart op wit te zetten. Bovendien zijn niet alle ruimtes verwarmd en goed beveiligd.

Moet je spullen tijdelijk opslaan vanwege een verhuizing, dan kun je overwegen om dit uit te besteden bij een verhuisbedrijf, dat de inboedel in een container laadt en later aflevert bij je nieuwe woning. De tarieven zijn vaak een stuk lager dan bij een regulier opslagbedrijf, maar daar staat wel tegenover dat je tussentijds niet bij je spullen kan.


Prijzen: vaak appels met peren vergelijken

Premium content ophalen