YouTube verbreekt alle zakelijke banden met één van zijn populairste vloggers: PewDiePie.

De best verdienende YouTube-ster ter wereld raakte uit de gratie na het posten van een reeks video’s met anti-semitische boodschappen.

Kjellberg is de grootste ster van het videonetwerk en hij heeft ook een show op het premium-kanaal van YouTube, waarvoor gebruikers zo’n 10 dollar per maand betalen. Op dit kanaal, genaamd YouTube Red, is de show “Scare PewDiePie” te zien. Deze wordt per direct stopgezet door YouTube. En dat is waarschijnlijk geen makkelijke keuze voor het bedrijf dat inkomsten binnenhaalt door middel van een grote naam als Kjellberg.

Met deze keuze volgt het bedrijf Disney’s videonetwerk Maker Studios. Dat bedrijf maakte maandag dezelfde keuze. Een woordvoerder van YouTube bevestigde het nieuws tegenover The Verge. Business Insider heeft contact opgenomen met YouTube en Kjellberg voor commentaar.

Anti-semitische video’s

Disney beëindigde de samenwerking met Kjellberg na vragen van The Wall Street Journal over PewDiePie’s video’s. De krant ontdekte negen video’s geproduceerd door de vlogger die anti-semitische of nazi-content bevatten.

De show 'Scare PewDiePie' zou bijna zijn tweede seizoen ingaan. Ook haalt YouTube Kjellberg van Google's advertentieprogramma. Dankzij dit programma kunnen de meest populaire persoonlijkheden grote adverteerders aan zich binden.

Kjellberg's persoonlijke YouTube-pagina is nog altijd live, maar een aantal controversiële video's zijn offline gehaald.

Kjellberg is de best verdienende YouTube-personality met een omzet van 15 miljoen dollar in 2016. Hij heeft meer dan 53 miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal en werd bekend met het plaatsen van video's waarin hij games speelt.

 

LEES OOK: Deze YouTube-sterren verdienen het meest – PewDiePie staat weer op één met $15 miljoen