Sven Kramer hoeft niet op een houtje te bijten, aldus Het Financieele Dagblad. De topschaatser verdient goed.

Transportverzekeraar TVM is als hoofdsponsor nu goed voor de helft van Kramers inkomsten en betaalt naar verluidt rond 1 miljoen euro per jaar. Mulder wil geen bedragen noemen, maar zegt dat na olympisch succes straks driekwart van Kramers inkomsten door andere contracten wordt gevormd. Daarmee behoort een jaarinkomen van euro 4 mln tot de mogelijkheden.

De grootste klapper moet komen van het Amerikaanse zonnebrilmerk Oakley, dat interesse heeft getoond in de jonge Fries. Kramer, die nu alleen nog voor nationale merken werkt, betreedt dan de internationale markt. Wielrenner Lance Armstrong is bijvoorbeeld een bekend boegbeeld van Oakley.

Daarnaast is zijn manager Mulder bezig met een eigen merk voor Kramer, ‘SvenK’. Dat moet als label verbonden worden aan A-merken. Mulder is in gesprek met fietsproducent Giant en schaatsproduct Viking om met een aparte SvenK-lijn te komen.

Mulder heeft er bewust voor gekozen te wachten met dit soort deals tot na de Spelen. “Mijn visie is eerst presteren, dan kijken we wat we kunnen doen.”

In de aanloop naar Vancouver heeft Mulder het daarom "rustig aan gedaan" en alleen contracten gesloten met bedrijven die al actief waren in het schaatsen, zoals energiebedrijf Essent en supermarkt Plus. Ook is Kramer ambassadeur voor brood.