Pakketvervoerder FedEx heeft alle vergunningen binnen die nodig zijn om zijn Nederlandse branchegenoot TNT in te lijven. Ook het Chinese ministerie van Handel heeft onvoorwaardelijk toestemming gegeven, maakte het Amerikaanse bedrijf vrijdag bekend.

De Europese en Amerikaanse mededingingsautoriteiten stemden eerder al in met de overname van TNT. Onlangs ging de toezichthouder in Brazilië, ook na extra onderzoek dat door concurrent UPS was aangevraagd, eveneens akkoord.

Aandeelhouders van TNT hebben nog tot 13 mei de tijd om hun stukken aan te melden voor de overname. Per aandeel ontvangen zij 8 euro. De totale overnameprijs bedraagt daarmee zo’n 4,4 miljard euro.

Toegevoegde waarde

Met de toestemming van China is de samenvoeging van de wereldwijde transportnetwerken van FedEx en TNT een belangrijke stap dichterbij gekomen, zei topman Tex Gunning van TNT. Hij benadrukte dat de overname van toegevoegde waarde is voor aandeelhouders, klanten en werknemers van het bedrijf.

Een overname van TNT door UPS ketste eerder af op mededingingsbezwaren. De Europese Commissie meende dat de concurrentie op de pakketmarkt daar te veel onder zou lijden. Tegen dat besluit heeft UPS nog een zaak lopen bij het Europees Hof van Justitie.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl