• OnlyFans staat vanaf 1 oktober geen video’s en foto’s meer toe waarop seksuele handelingen te zien zijn.
  • Het platform telt meer dan 130 miljoen gebruikers en heeft zogenoemde ‘creators’ die betaalde video’s plaatsen al meer dan 3 miljard dollar uitgekeerd.
  • Mogelijk wil OnlyFans een neutralere reputatie opbouwen om geld te kunnen ophalen bij investeerders.

OnlyFans, dat vooral bekend staat als erotisch platform, staat vanaf 1 oktober geen “expliciete” seksuele video’s en foto’s meer toe. Het is dan nog wel mogelijk voor gebruikers om naaktfoto’s en -video’s te plaatsen, mits ze aan de regels van OnlyFans voldoen.

De site telt meer dan 130 miljoen gebruikers en heeft zogenoemde ‘creators’ die betaalde video’s plaatsen al meer dan 3 miljard dollar uitgekeerd, sinds de oprichting in 20216.

Via OnlyFans kan geld worden gevraagd door makers om hun video’s en foto’s te bekijken, met vaak seksuele inhoud. OnlyFans zegt dat de veranderingen nodig zijn vanwege toenemende druk vanuit de bankensector en betalingsdienstverleners.

“Om te zorgen voor de langdurige levensduur van ons platform en om een inclusieve gemeenschap van creators en fans te blijven zijn, moeten we onze richtlijnen rond content veranderen”, aldus OnlyFans.

OnlyFans wil geld ophalen bij investeerders

OnlyFans zou momenteel bezig zijn met een financieringsronde bij investeerders, waarbij het bedrijf meer dan 1 miljard dollar waard moet zijn.

Volgens een recent verslag van de nieuwssite Axios bleek het voor OnlyFans niet makkelijk om voldoende interesse te krijgen van investeerders. De beslissing om expliciete seksuele content te weren zou kunnen helpen om de site voor externe investeerders een beter imago te geven.

De beslissing om porno te gaan mijden heeft gevolgen voor de ruim 1 miljoen 'creators'. Het is niet bekend hoeveel van deze makers alleen met expliciete seksuele content geld verdienen. De site staat al lang bekend als een manier voor medewerkers uit de seksindustrie om zelfstandig geld te verdienen.

Tijdens de coronapandemie is OnlyFans extra populair geworden bij sekswerkers die te maken kregen met beperkingen om hun beroep uit te oefenen.

OnlyFans heeft al eerder geprobeerd om iets te doen aan zijn reputatie door te proberen meer mainstream beroemdheden aan te trekken. Afgelopen dinsdag lanceerde de site een gratis streamingdienst die gericht is op onderwerpen als fitness en koken.

LEES OOK: In China werken bedrijven volop met met virtuele influencers die niet aankomen, nooit ouder worden en geen relletjes veroorzaken op social media