Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • ‘Geef je brein om de twee uur een kwartier volledige rust op je werk’
  • Rotterdamse startup wil regenwater opslaan onder straten
  • ABN Amro geeft duizenden tennisballen een tweede leven

 

1. ‘Geef je brein om de twee uur een kwartier volledige rust op je werk”

Niet intermittent fasting maar intermittent resting is de trend voor 2020. Althans, dat zegt de Londense fitness- en yoga-expert Nahid De Belgeonne tegen het Britse dagblad Metro. De Belgeonne begeleidt onder meer CEO’s en celebrities, zoals de Britse actrice Gemma Arterton.

Intermittent resting houdt in dat je een pauze van een kwartier tot 20 minuten neemt na anderhalf tot twee uur werk. Volgens De Belgeonne volg je daarmee het natuurlijke ritme van je lichaam, dat net als ‘s nachts ook overdag cycli kent.

Lees ook op Business Insider

Je brein is zo’n twee uur productief en belandt daarna in een dip. Het beste is om je hersenen op dat moment complete rust te geven. Dus geen smartphones en computers, maar een wandeling of een powernap. Daarmee krijg je meer werk gedaan dan aan de lopende band doorwerken.

2. Rotterdamse startup wil regenwater opslaan onder de straten

De Rotterdamse startup Bufferblock ontwikkelt een systeem waarbij regenwater onder straatniveau wordt opgeslagen in betonelementen. Dat schrijft Innovation Origins. Bij een hoosbui komt het water via de waterdoorlatende wegverharding in de holle ruimtes van de betonelementen terecht. Het infiltreert daarna in de bodem. Waar nodig kan het water ook worden afgevoerd naar het oppervlaktewater, het riool of naar de waterzuivering.

De betonelementen kunnen 266 tot 523 liter per vierkante meter opslaan. De oprichters van Bufferblock kwamen op het idee tijdens een beurs. Daar was veel belangstelling voor oplossingen voor waterproblemen door regenbuien.

3. Duizenden tennisballen krijgen een tweede leven

Op 8 februari gaat het World Tennis Tournament in Rotterdam van start. Sponsor ABN Amro grijpt het toernooi aan om oude tennisballen te verzamelen. Deze krijgen een tweede leven. Bezoekers worden opgeroepen hun oude ballen mee te nemen. Daarnaast worden er al ballen ingezameld bij 28 tennisverenigingen.

Vorig jaar werd de actie ook gehouden. Toen werden 10.000 ballen ingezameld. In Nederland belanden jaarlijks 5 miljoen tennisballen bij het afval. En dat is allemaal rubber dat prima hergebruikt kan worden, zegt Eric Peterson van Agricon tegen Duurzaam Bedrijfsleven.

Zijn bedrijf ontdoet de oude ballen van hun gele vacht en maakt van het rubber nieuwe tennisballen. Toptennissers als Robin Haase en Stan Wawrinka spelen niet met de zogenoemde Sustainaball, omdat professionele ballen aan strenge eisen voor het productieproces moeten voldoen.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Zo draagt CFO Ritchy Drost van VodafoneZiggo uit dat iedereen bij het fusiebedrijf gelijk is: ook de topmanagers lunchen in het bedrijfsrestaurant