Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Bol.com opent een digitale leesclub voor kinderen
  • Jumbo komt met boodschappenpakket voor zorgmedewerkers
  • Roamler laat vrijwilligers boodschappen doen voor zorgpersoneel


 
1. Bol.com opent een digitale leesclub voor kinderen

Bol.com springt in de bres voor thuiswerkende ouders. De webwinkel opende afgelopen weekend een digitale boekenclub voor kinderen die door de coronamaatregelen binnen zitten en zich vervelen.

Op de website verschijnen elke ochtend om 9 uur nieuwe voorleesvideo’s die door bekende Nederlanders zijn ingesproken. Ook kunnen ouders kinderboeken aanschaffen voor 1 eurocent. Er zijn boeken voor meerdere leeftijdscategorieën en elke week worden er nieuwe titels toegevoegd. De actie kent vooralsnog geen einddatum.

2. Jumbo komt met boodschappenpakket voor zorgmedewerkers in ziekenhuis Den Bosch

Lege schappen in de supermarkt. Dat is voor veel zorgmedewerkers een groot probleem. Supermarktketen Jumbo helpt het personeel in het Jeroen Bosch Ziekenhuis daarom een handje. Bij een mobiel pick-uppoint in het ziekenhuis in Den Bosch kunnen werknemers sinds vrijdag een boodschappenpakket afhalen.

Voor 45 euro krijgen ze een pakket voor twee personen, met ontbijt, lunch en avondeten voor drie dagen. Huishoudelijke artikelen zoals toiletpapier zijn ook inbegrepen. Jumbo kijkt of de service ook naar andere ziekenhuizen kan komen.

3. Roamler laat vrijwilligers boodschappen doen voor zorgpersoneel

En ook leden van het crowdsourcing-platform Roamler helpen zorgpersoneel met hun boodschappen. Met het project Bezorg de Zorg stellen zij naar eigen zeggen duizenden mensen beschikbaar om voor een ander naar de supermarkt te gaan.

Via de website bezorg-dezorg.nl (bezorg streepje de zorg.nl) kunnen zorgmedewerkers hun werkmail, postcode en boodschappenlijstje invullen om mee te doen.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Deze distributeur van versproducten meet de impact ervan in geld