Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Ook duurzame handzeep van Seepje veel gevraagd.
  • Horeca-ondernemers tuigen website op waar je tegoedbonnen kunt kopen.
  • Studenten kunnen aan de slag moet online huiswerkhulp voor scholieren.


 
1.Vraag naar handzeep van Seepje vertienvoudigd.

De vraag naar handzeep is wereldwijd omhoog geschoten door de uitbraak van het coronavirus. Daarvan profiteren ook duurzame merken zoals Seepje. Het bedrijf van ondernemers Jasper Gabriëlse en Melvin Loggies introduceerde afgelopen november een biologisch afbreekbare handzeep. Die wordt gemaakt op basis van schillen van een notenboom uit India en Nepal. Sinds enkele weken is de verkoop vertienvoudigd, meldt Seepje.

Het bedrijf werkt samen met boerengemeenschappen in Azië en de leveranciers draaien momenteel overuren om de vraag bij te benen. Dat levert de nodige uitdagingen op, maar Seepje probeert zijn handzepen naar eigen zeggen zo goed mogelijk te verdelen.

2. Vanaf zaterdag kun je waardebon kopen voor je favoriete restaurant

Horeca-ondernemers gaan niet bij de pakken neerzitten. Met hulp van bedrijven zoals Heineken, Sligro, Unilever en Van Geloven wordt de website helpdehoreca.nl opgetuigd. Daar kun je vanaf zaterdag waardebonnen kopen voor je favoriete restaurant of café.

De waardebonnen kun je gebruiken als de deuren weer open gaan. Horeca-ondernemers krijgen op deze manier inkomsten op een moment dat ze noodgedwongen zijn gesloten. En dat is hard nodig om de komende maanden door te komen.

3. Software startup helpt met optuigen van site waar studenten scholieren kunnen helpen met huiswerk

Studenten en scholieren zitten allemaal thuis. Studenten kunnen dus prima bijspringen om scholieren te helpen met huiswerk. Daarvoor is sinds woensdag de website studentenhelpenscholieren.nl gelanceerd. Het idee kwam van de Utrechtse student Sander Bos, zo meldt de site Innovation Origins. Die kreeg hulp van software startup Helpr om het platform snel op te tuigen.

Studenten kunnen zich opgeven op de site en worden gekoppeld aan scholieren die hulp nodig hebben met huiswerk. Voor eindexamenleerlingen levert uitgever ThiemeMeulenhoff een bijdrage door gratis oefenexamens ter beschikking te stellen.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Deze econoom verruilde zijn baan bij een startup voor een bestaan als duurzame boer: ‘Ik krijg volop de ruimte om te experimenteren’