Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Nederlandse ondernemers willen met kruidenthee de biodiversiteit terugbrengen op de akkers
  • De app Dyme krijgt een PSD2 licentie en wil gaan voorkomen dat je betalingsproblemen krijgt
  • Startup IM Efficiency wil Nederlandse vrachtwagens als rijdend zonnepark snel mogelijk maken
BI_OndernemersVooruitgang_v1 (1)

 

1. Nederlandse ondernemers willen met kruidenthee de biodiversiteit terugbrengen op de akkers
Lekkere kruidenthee waarmee je ook nog eens de biodiversiteit in Nederland herstelt. Dat is het uitgangspunt van Ptthee.

Ondernemers Matthijs en Daan bieden boeren van eigen bodem de gelegenheid geld te verdienen met het zaaien van bloemen. Daar maken zij dan weer biologische thee van. Kruidenrijke akkers zijn weer goed voor het dierenwelzijn. Dit idee leverde Ptthee dan ook de eerste plek in de ASN Bank Wereldprijs op.

2. De app Dyme krijgt een PSD2 licentie en wil gaan voorkomen dat je betalingsproblemen krijgt

De app Dyme gaat er voor zorgen dat je weer grip krijgt op al je geld. Zij zijn het eerste onafhankelijke platform dat een zogenoemde PSD2 licentie heeft gekregen. Dat is een Europese licentie die het delen van rekeninginformatie reguliert. Op die manier kun je straks in de app van Dyme al je rekeninggegevens van verschillende banken bij elkaar zien.

Lees ook op Business Insider

De oprichters willen er zo voor zorgen dat mensen niet zo snel meer betalingsproblemen hebben, al je rekeningen zijn immers al verwarrend genoeg.

3. Startup IM Efficiency wil Nederlandse vrachtwagens als rijdend zonnepark snel mogelijk maken

Startup IM Efficiency wil komend jaar de eerste Nederlandse vrachtwagens gaan uitrusten met zonnepanelen. De besparingen kunnen een truck dan gemiddeld 2300 liter diesel per jaar besparen. Dat komt omdat de dynamo nu tijdens de rit geen stroom meer hoeft op te wekken voor de chauffeur of de koeling van de goederen. Opleggers zijn natuurlijk een ideale plek voor zonnepanelen. Zo rijdt een chauffeur straks met een mobiel zonnepark.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: De Achterhoekse Joppiesaus scoort nu ook in het buitenland