“Bedrijven maken dit dagelijks mee.” Met de stormachtige groei van online winkelen, is het domein van de e-commerce uitgegroeid tot een aantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen.

In de Finance Innovation Podcast bespreekt Sacha de Boer samen met Jan-Frans Schultink, senior accountmanager bij securitybedrijf Ekata en Jan-Willem van der Schoot, countrymanager bij Mastercard, wat je daar tegen kunt doen.

Ekata is een specialist op het gebied van het vaststellen van identiteiten. Door het verzamelen van informatiebronnen en die slim te combineren stelt Ekata een score vast. Global identity verification is een wereldwijde ontwikkeling die zowel klanten als winkeliers moet beschermen tegen de kwade opzet van cybercriminelen. “Zo helpen we uiteindelijk bij het maken van een veilige transactie,” vertelt Schultink.

Host Sacha de Boer, Jan-Frans Schultink van Ekata en Jan-Willem van der Schoot van Mastercard

Gemak én criminelen buiten de deur houden

Hoewel het een wedloop is, wordt er keihard gewerkt aan tal van beschermingsmaatregelen om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan. Banken, financiële instellingen en winkeliers slaan daarbij de handen ineen om fraude te voorkomen.

Hoe je criminelen buiten de deur houdt, maar betrouwbare klanten geen strobreed in de weg legt: dat hoor je in deze podcast.

In de Finance Innovation Podcast – een podcast van Mastercard en Business Insider – praat Sacha de Boer met experts over de laatste ontwikkelingen in het ‘payment-landschap’. Luister de hele serie hier op Spotify.