NN Group snijdt nog dieper in de kosten. Het bedrijf wil tegen 2020 circa 400 miljoen euro hebben bespaard ten opzichte van 2016. Dat is 50 miljoen euro meer dan de verzekeraar eerder had aangekondigd, blijkt donderdag uit een tussentijds handelsbericht.

Minstens de helft van de besparingen moet eind van dit jaar zijn gerealiseerd. In het eerste kwart van 2018 werd door NN 42 miljoen euro zuiniger gewerkt. Daarmee komt de totale besparing tot nu toe op 175 miljoen euro.

NN kondigde eerder al aan dat het afdelingen bij elkaar onder gaat brengen en kantoren gaat sluiten. Ook zijn er besparingsvoordelen uit de overname van Delta Lloyd. Ontslagen werden destijds niet uitgesloten. Maar om genoeg kosten te kunnen schrappen, moeten er ook banen geschrapt worden, zegt CEO Lard Friese. Hij vindt het nog te vroeg om aantallen te noemen.

NN zag het operationele resultaat in de eerste maanden van het jaar fors lager uitvallen, vooral als gevolg van de impact van de stormschade in januari van 89 miljoen euro. De operationele winst daalde van 406 miljoen euro euro vorig jaar naar 313 miljoen nu. De nettowinst viel ruim 8 procent lager uit op 399 miljoen euro.