‘Hyperlocal’-nieuwsaggregator Drimble.nl is overgenomen door databedrijf Matrixian Group.

Matrixian wil de eigen datadiensten aanvullen met de informatie die Drimble bezit.

Met de overname is een bedrag van 1,2 miljoen euro gemoeid. De deal wordt mede gefinancierd door investeringsplatform NLInvesteert.

Datatechnologiebedrijf Matrixian Group neemt nieuwsaggregator Drimble over. Dat maakte Matrixian donderdag bekend in een persbericht.

Met de bundeling van de bedrijven ontstaat een “complementair portfolio van nieuws, informatie en data-analyse diensten”, zo stellen de ondernemingen.

Tegenover Business Insider geeft Liplijn aan dat er een bedrag van in totaal 1,2 miljoen euro met de overname gemoeid is. Bij Matrixian werken 26 medewerkers. De overname van Drimble.nl is mede gefinancierd door investeerders op investeringsplatform NLInvesteert

Drimble.nl is een ‘hyperlocal’ informatiewebsite met links naar talloze nieuwswebsites, maar bevat bijvoorbeeld ook gegevens over bedrijven in elke buurt en 112-informatie. Het heeft naar eigen zeggen een bereik van meer dan 3,2 miljoen unieke bezoekers en 12 miljoen pageviews per maand.

"Ik ben heel blij met de overname van Drimble.nl. Dit is een belangrijke versterking van onze onderneming. Door deze overname ontstaat een win-win", stelt Luke Liplijn, CEO van Matrixian Group. Hij ziet veel mogelijkheden waarbij Drimble de producten van Matrixian kan verrijken.

"Allereerst versterken de enorme databases van Drimble de huidige producten van Matrixian, zoals het Avix-woningwaardemodel. De 10 jaar aan historie met bouwvergunningen en bestemmingsplannen zijn een mooie voorspeller voor de woningwaarden die we nu al leveren aan vastgoedprofessionals en financiële instellingen", zegt Liplijn in een persbericht over de overname.

Liplijn geeft verder aan dat bijvoorbeeld ook de informatie over woninginbraken die Drimble verzamelt een mooie aanvulling is op de data die Matrixian zelf al in huis heeft.

'Prachtig hyperlocal nieuws- en informatieplatform'

Jan Litjens, oprichter en directeur van Drimble.nl: "Ik ben trots op het werk dat is gedaan de afgelopen elf jaar. Er staat een prachtig hyperlocal nieuws- en informatieplatform met sterke content, waarmee we onderscheidende diensten aan consumenten en bedrijven leveren."

Drimble.nl zal na de overname als zelfstandige onderneming blijven opereren. Litjens blijft volgens Liplijn in ieder geval nog de komende maanden betrokken bij het nieuwe bedrijf om de continuïteit te waarborgen.

Naast de aanvulling op de eigen data die voor Matrixian interessant is, roemt Liplijn ook de "stabiele cashflow" van Drimble. "Elke maand een beetje meer." De overname van de hyperlocal is dus niet alleen een aanvulling op de diensten, maar ook vanuit puur financieel oogpunt interessant.

LEES OOK: De Nederlandse krantenmarkt lijkt steeds meer op een duopolie