Het nieuwe superjacht van de Russische miljardair Roman Abramovitsj krijgt een raketafweersysteem. Het schip dat de naam Eclipse krijgt, wordt gebouwd in Hamburg en moet komende zomer in de vaart komen.

Het raketwaarschuwingssysteem is niet de enige vorm van beveiliging aan boord van de Eclipse. Er zouden ook wapens aanwezig zijn rond het stuurhuis en de privéhut van de miljardair. De ruiten zijn van kogelvrijglas. Mocht een onverlaat toch aan boord komen, dan kunnen de Chelsea-eigenaar en zijn vriendin ontsnappen in een een geel duikbootje dat onder water gelanceerd wordt ten tot 50 meter diep kan duiken.

Prijskaartje voor het schip is zo’n 200 miljoen pond. Daarvoor heb je dan wel een landingsdek voor twee helikopters. En de Eclipse wordt met een lengte van 165 meter ’s werelds grootste privé-jacht. Net anderhalve meter langer dan de huidige nummer één, het schip van de emir van Dubai.

Het schip biedt plaats aan 70 bemanningsleden en hutten voor 24 gasten.

Roman Abramovitsj zou het schip willen beveiligen nu de dreiging van piraten groter wordt. Ook in de Middellandse Zee. Volgens de Times beroofde in augustus een groep bandieten de opvarenden van een jacht bij Corsica van 100.000 euro om met een speedboot te verdwijnen.

Lezers wijzen de Times er overigens op dat burgervaartuigen geen wapens mogen bevatten. Dat is dan nog een aandachtspuntje.

Abramovitsj heeft nog een drietal andere grote jachten. Zijn vermogen werd vorig jaar door de Sunday Times geschat op 11,7 miljard pond.