Dat iedere sector wordt geraakt door de coronacrisis, bewijst het blog van het Unicode Consortium wel. Die non-profitorganisatie bepaalt welke nieuwe tekens er in de ‘standaardtaal’ van telefoons worden opgenomen, en welke emoji er dus op je telefoon staan.

Gewoonlijk kondigt het consortium die nieuwe emoji ieder jaar in maart aan, maar volgend jaar zullen we er een stuk langer op moeten wachten. De organisatie verschuift de planning namelijk met een halfjaar.

De reden: het Unicode Consortium is sterk afhankelijk van vrijwilligers, maar die kunnen nu minder tijd aan de nieuwe emoji besteden. “Daarom hebben we besloten dat het in hun belang is om de releasedatum te verplaatsen”, zegt Mark Davis, president van het consortium.

Dat betekent niet dat we nu maandenlang zonder nieuwe emoji zitten. Het pakket met emoji dat vorige maand werd aangekondigd verschijnt namelijk gewoon nog in september. Het bevat onder meer een geslachtsloze kerstman, een kaasfonduepan en een dodo.

De nieuwe emoji. Bron: emojipedia
De nieuwe emoji. Bron: emojipedia

Daarnaast overweegt het consortium ook nog relatief makkelijke veranderingen aan bestaande emoji door te voeren, waardoor er toch weer nieuwe ontstaan. In het blog staat dat ze bijvoorbeeld de emoji van een kat kunnen samenvoegen van die met een zwart blokje, zodat er een zwarte kat ontstaat.

Lees meer over emoji: