• De populariteit van streamingdiensten is de afgelopen jaren explosief gestegen, waarmee Nederland inmiddels een aanbod heeft van meer dan 25 diensten.
  • In de elfde aflevering van podcast The Next Move spreken Ellen van den Berghe van Videoland en Kaja Wolffers van Amazon Prime Video Benelux over de ontwikkeling van de markt en hun plannen in Nederland.
  • Hoe houd je kijkers tevreden en wat zijn daarbij de grootste uitdagingen?

Nederland telt meer dan 25 streamingdiensten, met grote spelers zoals Netflix, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video, maar ook een reeks andere partijen. Films en series kijken op het moment dat je zelf wilt, is razend populair. Maar hoe gaat deze markt zich ontwikkelen?

“Voor dit landje zijn er veel aanbieders”, zegt head of content Ellen van den Berghe van Videoland in de podcast The Next Move. “We denken dat dit zich de komende twee jaar gaat uitkristalliseren. Dat er zoveel spelers in Nederland kunnen blijven, betwijfel ik.”

Aan de andere kant neemt de potentiële tijd die beschikbaar is voor streamingdiensten sterk toe, als gevolg van technologische ontwikkelingen en veranderingen in het kijkgedrag.

“Met de komst van wifi en 5G kunnen mensen op allerlei plekken streamingdiensten consumeren: op de wc, in het openbaar vervoer, zelfs als ze in de rij staan in de supermarkt”, zegt Kaja Wolffers, head of content acquisition van Prime Video Benelux. “Het aantal potentiële kijkmomenten is geëxplodeerd. Kinderen kijken vaak zelfs simultaan op verschillende devices.”

Beluister de elfde aflevering van The Next Move met Ellen van den Berghe van Videoland en Kaja Wolffers van Prime Video, gepresenteerd door strategisch adviseur en auteur Diederik Heinink.

Volg de podcast The Next Move en abonneer je via SpotifyGoogle of Apple.

The Next Move wordt in samenwerking met Rotterdam School of Management, Erasmus University gemaakt. Wil jij het maximale halen uit je carrière of bedrijf? Volg dan een korte training of parttime MBA. Kijk wat het beste bij jou past op RSM.nl/thenextmove

Beluister meer afleveringen van The Next Move: