• YouTube-ster MrBeast heeft miljoenen geïnvesteerd om ‘Squid Game’ van Netflix na te bouwen.
  • Er speelden 456 deelnemers in de echte wereld om een prijzenpot van 456.000 dollar.
  • MrBeast zegt 2 miljoen dollar te hebben besteed aan het bouwen van de set en 1,5 miljoen dollar aan prijzen.
  • Bekijk ook: Dit is de verborgen symboliek van de Netflix-serie Squid Game

YouTube-ster MrBeast (echte naam Jimmy Donaldson) heeft zijn eigen ‘Squid Game’ gebouwd met complete sets op ware grootte en kostuums die er precies hetzelfde uitzien als in de razendpopulaire Netflix-serie. Dit kostte hem in totaal 3,5 miljoen dollar.

De Zuid-Koreaanse serie Squid Game is het best bekeken programma ooit op Netflix en gaat over een groep moreel twijfelachtige mensen. Ze doen mee aan een serie kinderspelletjes die dodelijk af kunnen lopen in de hoop genoeg geld te kunnen verdienen om hun schulden af te betalen. Het gewelddadige aspect van de show is een van de redenen dat mensen zo geboeid zijn door de serie.

Na het succes van de serie beloofde Donaldson, die bekendstaat om het organiseren van grootschalige YouTube-competities, om de show na te bouwen in het echte leven als zijn TikTok-video 10 miljoen likes zou krijgen. En dat gebeurde al snel.

Squid Game recreation
MrBeast met deelnemers aan zijn ‘Squid Game’-wedstrijd. Foto: YouTube / MrBeast

De spelletjes van MrBeast kwamen rechtstreeks uit de tv-serie, te beginnen met 'Red Light, Green Light' (Annemaria Koekkoek). Maar de deelnemers werden uiteraard niet echt neergeschoten als ze toch bewogen nadat de enorme pop zich omdraaide. In plaats daarvan ontplofte er een soort verfbommetje dat aan hen bevestigd was.

Bij het touwtrekken en het spel op de brug waren schuimrubberen kussens op de grond gelegd om te voorkomen dat de deelnemers daadwerkelijk dood neer zouden vallen als het misging.

In de slotronde deden de deelnemers een stoelendans met hun handen vastgebonden in plaats van Squid Game, het Koreaanse kinderspelletje waar de serie naar genoemd is.

Ook heeft Donaldson niet de scène na laten spelen waarin de deelnemers vechten om elkaar te elimineren. In plaats daarvan speelden ze Ddakji, het spelletje waarbij met een papiertje gegooid wordt en dat hoofdrolspeler Gi-hun (Lee Jung-jae) in de eerste aflevering speelde.

Squid Game Recreation
Deelnemer speelt het brugspel in de 'Squid Game-versie van MrBeast. Foto: YouTube / Mr Beast

Iedereen in de video droeg kostuums die ook in de serie te zien waren. Donaldson zelf droeg de zwarte kleren van de Gamemaster.

In de video vertelt Donaldson dat er 3,5 miljoen is besteed aan zijn 'Squid Game'-versie, deels gesponsord door de videogame Brawl Stars. Hij had eerder deze maand al op Twitter gezegd dat hij ongeveer 2 miljoen dollar" heeft besteed aan het bouwen en aan de productie en ongeveer 1,5 miljoen dollar aan prijzengeld.


LEES OOK: Netflix-hit ‘The Queen’s Gambit’ heeft van schaken als e-sport een miljoenenindustrie gemaakt met een grotere rol voor beroemdheden