Neelie Kroes heeft een cv waar je ‘u’ tegen zegt. Oud-minister, elf jaar lang Eurocommissaris en momenteel lid van verschillende ondernemingsraden van grote bedrijven en organisaties. Kroes is voor veel vrouwen (en mannen) een rolmodel. In de nieuwe aflevering van Aanjagers, een podcastserie van Salesforce, deelt ze haar belangrijkste carrièretips.

Neelie Kroes is een internationale pleitbezorger voor de positie van vrouwen, zowel in de politiek als in (de top van) het bedrijfsleven. Zelf maakte ze mee dat ze de enige vrouw was in de ministerraad. Terwijl het volgens Kroes juist zo belangrijk is dat minstens een derde van het gezelschap aan tafel een vrouw is. Want pas dan transformeert de vergader- of bedrijfscultuur en kun je echte veranderingen teweegbrengen. 

Wees niet bang voor risico’s

Voor vrouwen nu zijn er al meer kansen dan voor vrouwen van een paar generaties geleden, meent Kroes, maar we zijn er nog niet. Haar advies: laat je niet ontmoedigen, geef nooit op en toon initiatief. Wees ook niet bang voor risico’s, vermijd die niet.

In de podcastaflevering geeft Neelie Kroes nog meer adviezen aan vrouwen die hogerop willen komen. Ook bespreekt ze waarom diversiteit zo belangrijk is voor organisaties en waarom fouten maken je juist succesvoller maakt. Luister hier het interview met haar: 

Laat je inspireren door Nederlandse aanjagers

In de podcastserie Aanjagers spreken Salesforce’ Patrick Willer en Nick Botter steeds met andere toonaangevende gasten die hun industrie op zijn kop zetten. Ze zijn creatief, innovatief en in Aanjagers geven ze je een kijkje in de keuken. In de komende aflevering hoor je Sarah Wubben en Jeanette Kerssens van marketing agency Dept. Ook spreken Willer en Botter binnenkort met Raoul Vertrouwd, oprichter van en president bij jongerenorganisatie Passie voor je toekomst. 

Luister hier naar de hele serie via Spotify.

Aanjagers is een podcast van Salesforce; verenig al je teams rondom je klant met Salesforce Customer 360.