De Nederlandse startup die zeewier wil verkopen als pasta heeft binnen vier weken z’n crowdfundingdoel behaald. Seamore-oprichter Willem Sodderland gaat door, kondigt hij aan.

Vierhonderd Nederlanders bestelden voor 15.000 euro aan zeewier. Sodderland maakt woensdag bekend dat hij wil doorgroeien naar 25.000 euro. Dan kan er meer zeewier geoogst worden, en kan hij aan meer groothandels en supermarkten leveren.

Net tagliatelle

De ‘pastavervanger’ van Seamore lijkt op tagliatelle en wordt geteeld aan de Atlantische kust van Ierland. Sodderland kwam op zijn idee toen hij op vakantie in Spanje zeewier per abuis aanzag voor pasta, vertelde hij aan Z24.

Zeewier is lekker, gezond en duurzaam, redeneert Seamore. Sodderland ziet een miljardenmarkt in potentie. “De wereldwijde markt van pasta is 20 miljard euro. Al zou je daar al maar een klein stukje van pakken, dan zou dat al fantastisch zijn.”

Prijs omlaag brengen

De mensen die via de crowdfundingsactie hun zeewier hebben besteld, krijgen die voor 55 tot 65 procent goedkoper dan het zeewier dat tot nu toe verkrijgbaar is in Nederlandse winkels.

Volgens Sodderland biedt Ekoplaza het aan voor omgerekend 10 euro per honderd gram. “Onze prijs tijdens de crowdfundingactie ligt afhankelijk van de hoeveelheid die je bestelt tussen de 3,25 euro en 4,25 euro per 100 gram.” Door schaalvergroting verwacht Sodderland nog voordeliger te kunnen zijn.

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl