De Duitse automaker Audi is van plan om de Nederlander Bram Schot aan te stellen als de nieuwe verkoop- en marketingdirecteur van het bedrijf.

Volgens de doorgaans goed ingevoerde website Automobilwoche (Duits) is hij de beoogde opvolger van Dietmar Voggenreiter bij de Volkswagendochter. Schot werkt sinds 2011 voor Volkswagen.

Momenteel is de 56-jarige Nederlander actief bij de bestelautodivisie van Volkswagen, zo is te lezen op onder meer  zijn LinkedIn-profiel. Bij dat onderdeel is hij ook verantwoordelijk voor verkoop en marketing. Eerder werkte hij onder meer bij branchegenoot Daimler.’Nederlandse topbestuurder verruilt Volkswagen voor Audi’

In totaal zou Audi een kwartet nieuwe bestuurders willen benoemen. Daarbij zou naast de marketingdirecteur ook de financieel directeur, de personeelschef en de eindverantwoordelijke voor de productie plaats moeten maken. Het bestuur van Audi telt in totaal zeven leden.

De automaker stond net als moederbedrijf Volkswagen stevig onder druk vanwege het dieselschandaal. Daarbovenop kwam de beschuldiging dat Volkswagen en Audi samen met andere Duitse automakers jarenlang verboden prijsafspraken zouden hebben gemaakt.

Lees ook op Business Insider