De Rotterdamse vermogensbeheerder en pensioenadviseur Cardano wordt door de Amerikaanse branchegenoot en multinational Mercer ingelijfd. Dat meldt Mercer dinsdag in een persbericht.

Welk bedrag de Amerikanen neertellen voor de overname, maakt Mercer niet bekend. Het Financieele Dagblad meldt op basis van ingewijden dat het om zo’n enkele honderden miljoenen euro’s zou gaan.

Bij Carcado werken zo’n 550 mensen, zowel in Rotterdam als in het Verenigd Koninkrijk. Zij zullen allen hun baan behouden en voor Mercer aan de slag gaan. Mercer, een bedrijf dat zich onder meer toelegt in advieswerk aan verzekeraars en pensioenfondsen, heeft momenteel al 25.000 mensen voor zich werken in 130 landen.

Het bedrijf maakt onderdeel uit van het Amerikaanse, beursgenoteerde concern Marsh McLennan, waar in totaal 85.000 mensen werken. Marsh McLennan draaide afgelopen jaar een omzet van 23 miljard dollar.

Cardano beheert $66 miljard

Het in 2000 opgerichte Cardano beheert een vermogen van zo'n 66 miljard dollar. Als de toezichthouders akkoord gaan met de overname, zal deze volgens Mercer "waarschijnlijk eind 2024" worden afgerond. Mercer hoopt door de overname zijn positie op de Nederlandse en Britse markt te verstevigen.

Ook hoopt het bedrijf erdoor steviger in te kunnen zetten op het leveren van diensten aan "stichtingen en fondsen, family offices en verzekeraars in heel Europa", aldus Mercer UK-ceo Benoit Hudon in een persbericht.

LEES OOK: Wanneer mag je met pensioen en krijg je AOW? Bijna helft werkenden denkt pensioenleeftijd niet te halen, volgens peiling CNV