Een Nederlander komt aan het hoofd te staan van het team dat de kernsoftware van bitcoin ontwikkelt.

Het gaat om de 32-jarige Wladimir van der Laan uit Eindhoven, schrijft Webwereld. Dit is zijn blog. Van der Laan studeerde wiskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte als ontwikkelaar voor chipmachinemaker ASML.

Hij volgt Gavin Andresen op als ‘lead developer’ en wordt verantwoordelijk voor het beheren en ontwikkelen van de bitcoin-software, Bitcoin Core.

Van der Laan op Twitter over zijn benoeming:

Andresen was op zijn beurt de opvolger van de enigmatische bedenker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Andresen verlaat het bitcoin-ship niet helemaal: hij blijft hoofdwetenschapper van de Bitcoin Foundation. Die stichting moet de standaardisatie van de virtuele munteenheid bevorderen.

Software-update

Van der Laans team is bezig met het repareren van de tekortkomingen van bitcoin die aan het licht kwamen door de ondergang van bitcoinbeurs MtGox. Een software-update moet manipulatie van transacties, waardoor MtGox het loodje legde, onmogelijk maken.

De reputatie van de virtuele munt ligt al een tijdje onder vuur wegens omvallende bitcoin-bedrijven, maar onlangs trok zo’n bedrijf nog twee topmanagers uit de technologiebranche aan om het management te versterken.

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl