Het Nederlandse bedrijf El Asira opent binnenkort een nieuwe seksshop in Mekka, het islamitische bedevaartsoord in Saudi-Arabië. De Amsterdammer Abdelaziz Aouragh zal er achttien ‘seksartikelen’ gaan verkopen die strikt voldoen aan de leefregels van de islam. 

De winkel zal volledig halal zijn en worden opgezet samen met het Duitse concern Beate Uhse, één van de grootste producenten van seksgerelateerde producten in Europa. Dat meldde retaildetail.nl donderdag.

Sinds 2010 bestaat er in Nederland al zo’n seksshop: El Asira, wat in het Arabisch ‘stam’ of ‘samenleving betekent. De oprichter hiervan is Abdelaziz Aouragh, een in Amsterdam geboren en getogen ondernemer met een Marokkaanse achtergrond. “Onze producten bevatten elementen die de sensualiteit laten toenemen en die de atmosfeer verbeteren in een seksuele relatie”, vertelde Aouragh aan het Franse persbureau AFP.

Geen vibrators, wel geurtjes en kaarsen

Vibrators horen niet bij de toegestane producten, maar bijvoorbeeld wel sensuele oliën, geurtjes en kaarsen. Een “ode aan de vrouw” noemt het bedfijf El Asira zichzelf, schrijft de International Business Times. Dat er sinds een aantal jaar erotische winkels openen in streng islamitische landen, is volgens de website niet in strijd, maar zelfs deels te danken aan de Koran die belang hecht aan een gezonde seksuele relatie.

Wanneer de erotische winkel in Mekka precies open zal gaan is onbekend. Hoewel de producten normaal gesproken ook gebruikt kunnen worden door niet-gelovigen, geldt dat niet voor de winkel in Saudi-Arabië. De stad Mekka mag namelijk alleen bezocht worden door aanhangers van de islam.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl