Net als veel mensen tegenwoordig, ben je waarschijnlijk niet los te weken van je mobiele telefoon, maar wat nu als je je smartphone daadwerkelijk zou kunnen dragen?

Motorola toonde onlangs een nieuw conceptmodel van een smartphone die je als een armband om je pols kunt dragen.

De telefoon werkt met een ‘adaptive display’-concept, dat “door de gebruiker in verschillende vormen gebogen kan worden”, aldus het persbericht dat het bedrijf deze week publiceerde.

In de ongebogen, rechte vorm, toont het 6,9-inch scherm een normale Android-omgeving. Als de telefoon gebogen wordt, veranderd dit in een “compactere vorm van een volledige Android-omgeving” op een 4,6-inch scherm. Wordt het apparaat als een heel grote armband gedragen, dan veranderd hij in een horloge dat geschikt is voor handsfree-gebruik.

Bij het zien van een dergelijk concept, komen er wellicht wat vragen naar boven over de bruikbaarheid van het apparaat. Hoe zwaar gaat hij bijvoorbeeld na een tijdje om je pols voelen? En hoeveel buigingen kan het scherm aan voordat het kapot gaat? En nog praktischer: hoe krijg je dit ding in een beschermhoes? Zijn er überhaupt wel hoesjes voor te maken?

Smartphone om je pols: voorlopig niet heel realistisch

Maar die vragen worden misschien wel nooit beantwoord. Het gaat hier namelijk nog om een conceptmodel waarvan we nog niet weten of het ooit in productie zal gaan. Ook is er dus nog geen enkele duidelijkheid over wat het toestel zou gaan kosten.

Motorola’s nieuwe conceptmodel is niet de eerste buigbare telefoon die we gezien hebben. In 2016 toonde Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, ook al een conceptmodel voor een telefoon die je om je pols kon buigen. In datzelfde jaar beweerde de Chinese startup Moxi ook aan een telefoon te werken die je als een armband kon dragen. Maar tot op heden hebben beide bedrijven de armbandtelefoons nog niet op de markt gebracht.

Hoe leuk de buigtelefoon ook oog, er lijkt geen echte markt voor te zijn. Fabrikanten zetten nu vooral in op vouwtelefoons. Ook Motorola heeft er een in het aanbod: de Motorola Razr+.

Google doet ook mee in deze markt met de Pixel Fold en het bekendste voorbeeld is wellicht de Galaxy Z Fold 5 van Samsung.

LEES OOK: Op deze geheime locatie in Estland krijgen tienduizenden iPhones een nieuw leven: neem een kijkje