Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich melden, staat op de site.

Het FD meldde vrijdagochtend dat Birkway het meldpunt bakfietsclaim.nl opent. Op de website die kopt met Babboe’s brekende bakfiets, staat dat het advocatenkantoor wil inventariseren hoeveel gedupeerden er zijn, wat voor problemen zij ervaren en waaruit de schade bestaat.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verplichtte bakfietsproducent Babboe eerder per direct de handel van al zijn bakfietsen te staken, omdat de veiligheid ervan onvoldoende geborgd zou zijn. Ook moet de producent bakfietsen met een ernstig veiligheidsrisico terugroepen.

Uit onderzoek van de NVWA bleek dat de bakfietsproducent de afgelopen jaren een groot aantal meldingen van gebroken frames heeft gekregen. Babboe deed onvoldoende met die meldingen, vindt de autoriteit. Zo werd geen onderzoek gedaan naar de oorzaken en werd de NVWA niet ingelicht.

Lees ook: Bakfietsenmerk Babboe moet grote terugroepactie doen en stopt tijdelijk met verkoop, na klachten over gebroken frames