Het moederbedrijf van Perry Sport en Akiesport, Unlimited Sports Group, heeft uitstel van betaling gekregen omdat het in zwaar weer kwam na de faillissementen van V&D en Macintosh.

Dat schijft het AD op basis van een brief aan het personeel. Een justitiewoordvoerder bevestigt het nieuws tegenover NU.nl. Ook vakbond FNV zegt van de ontwikkeling op de hoogte te zijn.

USG beheert meer dan driehonderd winkels in de Benelux en daar werken 2.300 mensen. Nederland kent meer dan 70 Perry-vestigingen en 180 filialen van Aktiesport. De winkels blijven voorlopig open, maar het personeel is gevraagd om geen nieuwe betalingen en bestellingen te doen.

De problemen van de keten komen volgens de brief voort uit twee faillissementen die de winkelstraat recent troffen: V&D en Macintosh, het moederbedrijf van ketens als Scapino, Invito en Manfield.

Shop-in-shops

Unlimited Sports Group had zogenoemde shop-in-shops: 11 Perry’s in verschillende V&D-vestigingen en maar liefst 128 shop-in-shops van Aktiesport in een Scapino.

Een doorstart van V&D mislukte vorige week en de nieuwe incarnatie van Scapino zou geen ruimte meer bieden aan de Aktiesport-afdelingen. De omzet van USG heeft daardoor een klap opgelopen.

Geschiedenis Perry Sport

USG bestaat pas sinds 2006. Maar de eerste winkel van Perry Sport, de bekendste keten van het bedrijf, opende al in 1866 de deuren in de Amsterdamse Kalverstraat. Perry&Co was een tijd lang van De Bijenkorf. De keten werd in 1978 samengevoegd met Bijenkorf-dochter Sporthuis Centrum tot Perry Sport.

De onderneming telt in totaal meer dan 300 filialen. Perry Sport is goed voor ruim 70 winkels in Nederland, Aktiesport voor dik 180 vestigingen. Ook het Belgische Primo, met zo'n 25 filialen, en winkelformule Time Out vallen onder het concern. USG had ook veel zogeheten 'shop-in-shops', in de warenhuizen van V&D en de schoenenwinkels van Scapino.

Op het hoofdkantoor van USG was maandagavond niemand bereikbaar voor commentaar en ook op de website is nog geen verklaring verschenen.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl